Avöser

Shuntar

LK Shuntar

LK Shunt

Golvvärme är ett lågtemperatursystem som i regel har ca 15 °C lägre framledningstemperatur än radiatorsystem. Detta innebär att man måste ha en shunt, i de fall då golvvärme ska installeras i ett värmesystem där det även finns radiatorer.

LK Shunt har till uppgift att blanda det varma radiatorvattnet med avsvalnat returvatten ifrån golvvärmeslingorna, innan vattnet åter matas ut i golvvärmesystemet. På så sätt kan såväl radiatorerna som golvvärmen få "rätt" temperatur.

LK Shunt finns i flera olika storlekar, så oavsett hur stort eller litet ditt golvvärmesystem är, har vi en shunt som passar.

LK Minishunt M60

LK Minishunt M60 är en liten komplett blandningsenhet för mindre golvytor, upp till 60 m2.

Minishunten används för inkoppling i befintliga värmesystem när golvvärme installeras i ett eller ett par rum och radiatorer finns kvar i de övriga.

LK Minishunt M60 kan kopplas direkt till befintliga radiatorrör.

Med LK Minishunt M60 får du en komplett blandningsenhet till en låg investeringskostnad. Dessutom tar den nästan ingen plats.

LK Minikretsventil M5

LK Minikretsventil M5 är det självklara valet vid installation av mindre golvvärmeytor, såsom badrum, entré eller tvättstuga.

Med minikretsventilen blir det enkelt att koppla in små golvvärmeytor till befintliga värmesystem. Du får även en snygg och diskret installation eftersom den lilla ventilen enkelt kan monteras infälld i vägg med inbyggnadsskåp eller utanpå vägg dold bakom en väggkåpa.

Mer information finns i produktkatalogen.

Shuntgrupper för helt rätt framledningstemperatur

Uponor erbjuder en rad prefabricerade shuntgrupper för temperaturreglering som går snabbt och enkelt att installera. Tack vare dem kan framledningstemperaturen regleras effektivt och tillsammans med Uponors reglersystem kan energiförbrukningen minskas. Shuntgruppen installeras centralt i pannrummet eller vid golvvärmefördelaren. Vissa av våra shuntgrupper är anpassade att även användas för kyla. Vid kylning kan flera fuktsensorer användas för att undvika kondens i t ex kontorslokalen. 

Uponors regulator C-46 tar hand om temperaturregleringen genom att känna av den omgivande miljön. Temperaturregleringen passar alla installationer – för uppvärmning, kylning eller utomhusområden som ska hållas snö- och isfria.

 

Sortera utifrån
Tillverkare
Pris
0 kr 13114 kr 0 kr to 13114 kr

 

Efter att du tryckt på köp så hittar du produten i varukorgen längst upp till höger på sidan

11 objekt

per sida

11 objekt

per sida